splošni pogoji spletne trgovine

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), s priporočili GZS in na podlagi mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Lastnik spletne trgovine je PROSLIK d.o.o. (v nadaljevanju ponudnik ali upravitelj).

1. Naročanje

Naročanje v spletni trgovini poteka v slovenskem jeziku preko interneta 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izbirate in naročate lahko izdelke, ki so vam na voljo v seznamu izdelkov, če željenega izdelka ne najdete, nam to sporočite na e-naslov: info@proslik.com in obvestili vas bomo ali je dobava izdelka možna ali ne. Izdelki bodo kupcu dostavjeni po navadni pošti ali z dobavnim vozilom (večje kolilčine oz. po dogovoru), razen v primeru, če kupec v naročilu navede, da bo naročene izdelke prevzel drugače. Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih izdelkov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na vneseno kontaktno telefonsko številko. Pridržujemo si pravico do spremembe cen, vendar bo v tem primeru stranka obveščena po e-mailu ali po telefonu.

2. Postopek nakupa

Za sam nakup izdelkov ni potrebna zamudna registracija! Ko izberete želeni izdelek le enostavno sledite navedenim korakom (vpišete vse potrebne podatke, izberite način plačila,..), ki vas bodo popeljali do zaključka naročila. V kolikor želite posamezni izdelek odstraniti iz košarice, le to naredite z gumbom odstrani. Če se odločite za registracijo vam bodo omogočene dodatne funkcionalnosti, nakup pa bo ob naslednjem obisku potekal hitreje.

STATUSI ODDANEGA NAROČILA:

1. Naročilo je oddano:
Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo oddano.

2. Naročilo potrjeno:
Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih produktov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na vneseno kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dostave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano:
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

Osebne podatke bomo uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in ostalo potrebno komunikacijo. Pogodba/račun je shranjena na najetem strežniku in je ustrezno zavarovana s strani ponudnika te storitve. V koliko želite več informacij nas kontaktirajte na 02/653 11 20 ali pišite na info@proslik.com.

3. Preklic naročila

Preklic naročila lahko izvedete na po klasični pošti ali po e-pošti (info@proslik.com)

4. Reklamacija

V primeru, da je prišlo do poškodbe blaga med dostavo se obrnete na pošto, ki vam je blago dostavila. Prejeto blago pozorno preglejte ob prisotnosti dostavljalca. Reklamacijo blaga lahko uveljavi le kupec izdelka, ki je naveden na original računu. Garancija in reklamacija naročila prenehata veljati pri:
– okvarah, nastalih zaradi nepravilne uporabe, malomarnega ravnanja, mehanske poškodbe in okvar v primeru višje sile.
– pri nestrokovnem dodajanju konstrukcijskih sklopov,npr. Predelave na izdelku – pri uporabi drugih elementov, ki ne spadajo zraven
– pri napačnem upravljanju ali poškodbah zaradi malomarnega ravnanja
– če je stranka že odprla varnostni pečat ali odpakirala iz originalne embalaže

5. Vračilo blaga in zamenjava

Kupci, ki z naročenimi izdelki niso zadovoljni, lahko blago na svoje stroške v zakonskem določenem roku vrnejo, rok vračila blaga predstavlja 14 dni od dne, ko potrošnik pridobi posest nad blagom. Ponudnik zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga. Ponudnik bo kupcu povrnil celoten znesek nakupa, potrošnik v primeru odstopa pogodbe krije stroške vračila blaga. Za vračilo blaga se uporabljajo določila 43. člena Zakona o varstvu potrošnikov.
Vračilo upoštevamo le v primeru, da je vrnjeno blago v originalni, nepoškodovani embalaži skupaj s priloženo dokumentacijo. Razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačila vršimo na TRR kupca. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Produkte vrnete na vaše stroške na naslov:

Proslik d.o.o.
Cesta XIV.divizije 20a
2000 Maribor

Kupnino za vrnjene izdelke vam najkasneje v 14ih dneh povrnemo na vaš transakcijski račun ali s poštno nakaznico ali po dogovoru štejemo kot dobropis pri naslednjem nakupu.

6. Cene

Vse navedene cene so v EUR in vključujejo DDV (davek na dodano vrednost).

7. Odveza odgovornosti

Po najboljših močeh se trudimo zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov in rok dobave spremenijo tako hitro, da ne uspemo popraviti podatkov. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Trudimo se zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, a je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.

8. Izjava o zasebnosti

Splošno: Politika zasebnosti »

Vaše osebne podatke potrebujemo, da zagotovimo nemoten proces izvedbe naročila.

Zakaj bomo uporabili vaše podatke?

Ko naročate blago, nam morate posredovati osebne podatke kot so: ime, priimek, naslov, elektronski naslov in GSM številko (podjetja še davčno številko). To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu.

Ali bodo podatki posredovani tretjim osebam?

Vaši podatki v ostanejo pri lastniku spletne trgovine. Ne bomo jih posredovali, prodajali ali zamenjali z nobeno drugo ustanovo, podjetjem ali fizično osebo. Izjema so seveda podjetja, ki so del procesa oddanega naročila (podjetje za dostavljanje paketov, dobavitelj (v primeru, da se k stranki paket pošlje direktno od skladišča dobavitelja…) ali v primeru sodnih nalogov.

Vprašanja?

Če imate kakršnokoli vprašanje o zgoraj navedenih izjavah in pogojih, načinu poslovanja v spletni trgovini, o vaših izkušnjah pri nakupu in če imate kakšno pripombo in mnenje o naših spletnih straneh, nam lahko pišete preko elektronske pošte info@proslik.com ali pokličete na 02/653 11 20.

9. Stvarna napaka

Kdaj je napaka stvarna?

  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet
  • artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana
  • artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane
  • je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Prijavo lahko naredi pisno ali po e-pošti.

10. Blagovne znamke & logotip

Blagovne znamke, logotipi in storitvene ikone, ki se nahajajo na teh spletnih straneh, so registrirane ali neregistrirane blagovne znamke lastnika spletnega mesta ali z njim povezanih organizacij oziroma pooblaščenih partnerjev, za objavo katerih ima lastnik spletnega mesta dovoljenje njihovih lastnikov. Pravica do uporabe znamk, logotipa ali katerekoli licence, katerih lastnik je lastnik spletnega mesta ali tretje osebe, brez pisnega dovoljenja ni dovoljena. Zloraba kakršnegakoli gradiva ali vsebine, prikazane na teh spletnih straneh je strogo prepovedana in kazniva.

11. Uporaba informacij in gradiv ter sprememba podatkov

Lastnik spletnega mesta si bo prizadeval podatke in informacije objavljene na spletnih straneh tekoče posodabljati. Hkrati si pridružuje pravico do spreminjanja vsebine brez predhodnega obvestila. Vse informacije, objavljene na teh spletnih straneh so informativnega značaja in za lastnika spletnih strani niso zavezujoče.

Ta dokument lahko lastnik spletnega mesta kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokrat spremenjeni obliki, zato priporočamo, da jih v primeru spremembe spremljate na spletni strani.

Lastnik spletnega mesta ne odgovarja za mnenja uporabnikov spletnega mesta in druge vsebine, na katere le-ta nima vpliva.

Z uporabo tega spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema opisane pogoje in pravila uporabe spletnih strani in se z njimi strinja.

12. Dostava

Strošek pošiljanja

Poštnina:
5 € (plačilo po predračunu)
5 € (plačilo po povzetju)

Brezplačana poštnina nad vrednostjo naročila: 150 €

Čas dostave

Blago bo odposlano v najkrajšem možnem času. Pri vseh artiklih je naveden predviden rok dostave, ki velja za naročila oddana do 12. ure delovnega dne. Skupni dobavni rok naročila je enak najdaljšemu dobavnemu roku izdelka v vašem naročilu (ali po dogovoru). Na dan, ko vam bomo paket poslali, boste prejeli obvestilo o odpremi na vaš e-mail naslov, ki ste ga navedli ob nakupu.

Prednaročila

V primerih prednaročil vam izdelke dostavimo takoj po prejemu blaga.

Odpošiljanje paketov

Naročila, kateri produkti so na zalogi in sprejeta do 12.00 ure med delovnimi dni bodo obdelana še isti dan. Pošta Slovenija sicer zagotavlja dostavo po vsej Sloveniji v najkasneje v treh delovnih dneh, odvisno od kraja vaše pošte. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite na info@proslik.com ali nas pokličite na 02/653 11 20 in se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago.


Če izdelek potrebujete nujno do določenega datuma, vam svetujemo, da naročilo oddate dovolj zgodaj, v opombe pa dopišete, da gre za nujno dostavo, saj vas tako ob morebitnih zapletih lahko takoj kontaktiramo.

12. Reševanje sporov

Pritožbe in reklamacije lahko kupci pošljejo po elektronski pošti info@proslik.com ali po klasični pošti:

Proslik d.o.o.
Cesta XIV.divizije 20a
2000 Maribor

Davčna številka: SI21543623
Matična številka: 3976319000

Ponudnik se prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno v nasprotnem primeru je za spore pristojno sodišče v Mariboru.

13. Dodatno

* Za vse splošne pogoje ter politiko zasebnosti, ki niso posebej določeni v splošnih pogojih spletne trgovine veljajo splošni pogoji na glavni strani proslik.com

Košarica
V košarici ni izdelkov
Nadaljujte z nakupovanjem
0

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje in za spremljanje podatkov o obiskanosti strani. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z uporabo piškotkov strinjate.